1- دیوار
1-1- دیوار های پارتیشن(جدا کننده)
این دیوارهای غیر باربر که با ورق های گچی، جهت تقسیم بندی فضا های داخلی ساختمان با ضخامت های 9.5 و 12.5 سانتی متر مورد استفاده قرار می گیرد که با پیچ مخصوص به سازه فولادی گالوانیزه سبک با مقاطع ” ‘ رانر و ” C ” استاد به سقف و کف نصب شده و قاب بندی می گردد.
توضیح اینکه رانرها توسط میخ و چاشنی یا پیچ و رول پلاک در یک راستا فیکس می گردد و داخل رانرهای زیر سقف و کف به فواصل حد اکر 60 سانتی متر ، استاد ها بطور شاقولی با پیچ مخصوص سازه به سازه برج می شود و ورق های روکش دار گچی در یک یا چند لایه به وسیله پیچ مخصوص هر کدام از پانل ها به سازه گالوانیزه نصب می گردد.
البته جای قالب چهار چوب درب و پنجره نیز با استاد کلاف بندی و چهار چوب ها نصب می گردد.
درز های بین ورق ها با نوار و بتونه درزگیری مخصوص خود ان پائل درزگیری میشود و سپس فقط برای پانل گچی با خبر ماستیک آماده جهت اجرای رنگ آمیزی می شود.
البته از فضای خالی داخل دیوار هم می توان جهت عبور لوله های تاسيسات آب و برق و … همچنین نصب عایق صوتی و حرارتی پشم سنگ یا عایق تزریلی ہولی اورتان استاده نمود این پست ادامه دارد.
2-1- دیوار چاه اسانسور
ديوار چاله آسانسور از جمله دیوار های مهمی می باشد که باید در مقابل آتش سوزی مقاوم و غیر قابل نفود آتش باشد.
بدین منظور بر اساس ضوابط و جزئيات مربوط به دیوار مقاوم در برابر حریق سازمان آتش نشانی مورد تایید باشد. بنابراین باید از دیوار مستقل نسبت به دیوار زمینه داخلی استفاده و اجرا گردد.
3-1- دیوارهای دکوراتیو یا تزئینی
از دیوارهای گچ برگ به علت سهولت در برش و همچنين انعطاف پذیری معماری بسیار بالا می توان طرح های مختلف و آرشیتکتی را پیاده و اجرا نمود.
4-1- دیوار پوشش مصالح سنتی
یکی از روش های بارز و سریع و ارزان برای بدست اوردن سطحی صاف و یکدست روی مصالح بنایی موجود و شاقولی بدون هیچگونه تخریب و اجرای نازک کاری استالی جهت بهسازی حرارتی و صوتی داخل ساختمان دیوارهای پوششی با گچ برگ با استفاده از سازه تا بین و یا بدون استفاده از سازه ها بین میباشد. که در نوع اول با بهره گیری از شماره استاد و رانر جلوی دیوار بنایی و گذاشتن عایق های صوتی و حرارتی مابین آن و نصب ورق و درزگیری روی آن نتیجه ای مطلوب از این روش را بدست آورد.
در نوع دوم با استفاده از یک لایه ورق روکش دار گچی پا ورق مرکب )ورق های گچی پوشش شده با لايه عايق) همراه با چسب خمیری مخصوص به نام ” يرلفیکس ” که مستقیما به دیوار بنایی متصل می شود، سرانجام بدون نیاز به اندود گچ کاری سطحی اماده بدون فوت وقت برای رنگ آمیزی تهیه می گردد.
2- سقف های کاذب
با گچ برگ میتوان دو نوع سقف کاذب تهیه و اجرا نمود:
1-2- سقف کاذب یکپارچه (ساده و دکوراتیو)
بوسیله گچ برگ باتیس بعلت تولید کارخانه ای باضخامت یکدست و صاف، دارای مشخصات فنی استاندارد بوده و معایب سقف های کاذب غیر استاندارد ساخته شده با رابیتس و گچ را ندارد. ساختار کلی آن شامل پروفیل های سبک گالوانیزه (F47-U36-L25) متصل به سازه اصلی ساختمان و ورقهای گچ برگ متصل به آن با پیچ های مخصوص که درزهای بین این ورقها توسط بتونه و نوارمش درزگیری و پوشیده شده و با لایه ای از خمیر پودر ماستیک سطحی صاف و یکنواخت جهت رنگ آمیزی حاصل می گردد.
از فضای خالی بین سقف اصلی و سقف کاذب میتوان انواع عایق حرارتی و صوتی نصب نمود و لوله های تاسیسات برقی و مکانیکی را عبور داد.
از دیگر مزیت های سقف کاذب باتیس میتوان با انعطاف معماری بالا و ساخت سقفهای معلق تزئینی (دکوراتیو) و طرح های زیبای هندسی و نور پردازی جلوه ای از هنر و زیبایی را در سقف کاذب خلق و ایجاد نمود.